Dok veče pada, a kiša ne prestaje
da dobuje vec dva dana, nivo Save raste preko ribolovackog maksimuma sedim kući
i lomim mozak gde da idem, a onda kako je zvuk kapi koje udaraju u staklo počinjao
da jenjava tako mi se misli izbistriše. Jesenas rekoh i obećah ”Dobrodole
vidimo se ponovo” i dođe konačno i taj dan.
Organizacija je prilično jednostavna
kretanje pre sedam i do osam smo na vodi. Već je 6.20h. Kao oparen ustajem iz kreveta. Brzo oblačenje
I umivanje. Spreman. Tačno na vreme. Izlećem ispred zgrade. Već se dobro
razdanilo. Trebali smo ranije krenuti. Zakasnićemo za izbor bolje pozicije. Gledam
u pomalo tmurno nebo i razmisljam što ih još nema. Kasne! Već je 7.40h. Auto se zaustavlja, ubacujem pribor
gotovo bez pozdrava i u žurbi kao da je vojna vezba.
 |
Odlican spoj |
Nervoza ne popušta. Sada mi se
I put odužio. Konačno, pred nama se ukazuje jezero. A onda šok broj jedan:
skoro sve pozicije su zauzete! Samo dve na kraju nisu. Dok polako Idemo obalom
jezera prema slobodnim pozicijama šok broj dva: svi na jezeru u sred lovostaja
pecaju na pampur i dubinku stuku i smudja! Dok jos pokušavam da se pomirim sa
novonastalom situacijom i lagano raspakujem pribor šok broj tri: pojavljuje se
cuvar, a “ribolovci” u stampedu napuštaju jezero. Pogledah jos jednom, pa mi
smo sami na jezeru!
 |
Tubertini trinity u akciji |
Danas cu probati novu hranu na našem trzistu. U pitanju je Sportfisherov
Magic bait koji ću mešati sa lakom zemljom i Browningom B22. Hrana je srednje
granulacije, prilično jake arome, a može se primetiti da nije korišćena prezla nego keks u boji. Treba biti oprezan pri kvašenju I ne
prekvasiti je, a potrebno joj je malo više vremena da upije. Tako da ne bi bilo
loše kvasiti je veče pre pecanja ili pre samog polaska na vodu. Kao mamac cu
kristiti pinkije i obične crve.

Već je desetak hranilica odletelo u vodu, a rezultat je za sada
razočaravajuć samo jedan peš! Velikih problema imam sa vetrom koji duva direkno
u lice, a vrh konstantno poigrava. Pomerih se na kontra stranu mesta i tu me
doceka prijatna zavetrina od drveta. Sa tim se poklopi i početak uzimanja
bodorke. Ređale su se kao na traci, a često nisu dočekale ni da hranilica padne
do dna. Nervoza polako popušta , a osetih i prijatan miris koji je vetar daleko
nosio.Vreme je za ručak.
 |
Deo ulova |

Posle ručka onako siti i na pola puta do sna koji nam je dolazio na oči,
a koji je jedino razbijalo sunce koje je
baš rešilo da sija u punoj prolećnoj snazi i da nas ogreje dok smo sumirali
utiske, lenjo počesmo sa pakovanjem. Dobrodole vidimo se ubrzo!
Autor
Bojan Ljubicic
Нема коментара:
Постави коментар