Život na vodi...: SPRO Blue Arc

недеља, 22. март 2015.

SPRO Blue Arc

   



                 Dođe  vreme kada se broj izlazaka na vodu poveća do te mere da jednostavno morate tražiti ne tako skupe stvari ali stvari koje mogu da potraju više od jedne sezone. U tu priču mi se maksimalno uklopio SPRO Blue Arc.

I rezervna spunla je aluminijumska što je veliki plus
                 U pakovanju u kom dolazi mašinica pored nje tu se jos nalazi jos jedna takođe alu špunla, uputstvo za upotrebu i nalepnica.

                      Mašinica napravljena od aluminijuma , niti brza niti spora sa prenosom od  5,2:1, utegnuta, lepa na oko, ima sedam lezaja… a trenutno na prilicnom popustu I sa cenom od ispod 50e. Na prvi pogled zaista daje mnogo u odnosu na uloženo. Ali da li je tako?

Odlično složen najlon
                   Ono ste se na prvi pogled može primetiti da je mašinica zaista skladna. Špunla nije previse duboka, taman onako koliko ja volim. Na 710-ku namotah oko 170metara 0,16najlona, za mene I više nego dovoljno. Za  one kojima nije postoje I veći modeli. Pri motanju najlona moze primetiti da mašinica zaista lepo radi a da je najlon savršeno slozen.

                  No sada dolazimo do dela koji nas najviše zanima, da li ova mašinica odgovara nama, fiderašima. Može li da se izbori sa konstantim izvlačenjem ne tako lakih hranilica. Zakazao sam joj jedan od najtežih testova: Sava, hranilice od 40gr.

Veličina je veća nego sto broj kaže, ekvivalent je
Shimanu u veličini 2500
                  Već pri prvom izvačenju hranilice Blue Arc je pokazalo da to za njega ne predsvalja nikakav problem a subjektivan osećaj je da bi ovaj mališa mogao da se izbori I sa duplo težim teretom. Kočnica je micropodesiva, a zvuk koji proizvodi je zaista lepo slušati. Rucica je udobna za korišćenje, malo je duza ali skladna sa mašinicom. Da sve ne bude savršeno postarao se preklopnik. U jednom trenutku mi se učinilo da mašinica nešto čudno radi i zaista je i bilo tako. Najlon ne stiže do vođice nego se zaustavlja na kraju zice i kada se mota pravi usek i tuda ide(vidi se na slici ispod). Posle par
Usek se vidi na samom kraju žice
 bacanja naučih koji položaj preklopnika je odgovarajući da se to više ne dešava.

                 Zaista jedan lep model koji trenutno mozete uzeti po poviljnoj ceni, a ako je planirate uzeti bolje požurite jer se već prodaju modeli sa lagera pošto je prestala njena proizvodnja! Očekuje nas novi model sa drugim imenom I drugom za nas verovatno nepovoljnijom cenom.


  Autor
Bojan ljubicic



Нема коментара:

Постави коментар