Život na vodi...: Browning Champions Choise Super Feeder

уторак, 10. фебруар 2015.

Browning Champions Choise Super Feeder

            


                Da li ste ikada  imali osecaj da vam se nesto toliko svidja da ga jednostavno morate imati? Da li ste ikada doziveli  da se necemu potajno divite I nadate da cete to nekada imati? Da li ste ikada doziveli da drzite stap u stanu I da ga samo gledate? Ako niste onda se niste jos sreli sa Browning champion  choise super feederom.
               Ova lepa alatka je jednostavno nesto posebno I pleni svojom zavrsnom obradom I izgledom I lakocom. Kada jedan skrti na recima I hvalama Bob Nudd kaze za jedan stap da je on nesto najbolje sto je drzao u rukama onda shvatite da je zaista tako.
               Natpis do 80gr oznacava da se radi o m ili cak mh stapu ali to u je ovom slicaju apsolutno  nebitno zato sto se stap na sitnoj ribi ponasa kao light stap I oseca svaki beg  ali nece imati problem ni sa relativno krupnim ulovim gde do izrazaja dolazi njegova parabolicna akcija I blank koji radi celom duzinom.
                Hranilice od 40gr plus hrana za ovaj stap predstavljaju neku gornju granicu bezbednog zabacivanja a duzine od  50, 60m su ostvarive uz pomoc malo laksih hranilica. Tri fiber vrha su jako dobro uklopljena sa stapom, odlicne su detekcije a oznake koje nose su 1oz, 1,5oz I 2oz.
               Konkretno kod ovog modela u nazivu stoji rec Stillwater sto oznacava prevashodnu namenu ovog stapa ali se odlicno snalazi I na rekama sporijeg toka tipa Tamisa, za koje je kao stvoren. U ponudi su jos dva stapa koja u svom nazivu nose oznaku medium.  Deklarisana tezina bacanja na njima je do 100gr a duzine su 3,6 I 3,9m. Sam blank je po izgledu isti ali su kruci u drugom segmentu I vrhovi nose oznake 1,5oz, 2oz, I 2,5oz.
                Moj izbor je ipak Stillwater jer ima dusu I u sebi nosi ipak nesto sto ga izdvaja od osalih. To nesto ni sam ne znam kako bi objasnio a I vi ako zelite to osetiti uzmite ga u ruku I shvaticete o cemu govorim.


 Browning Champion choise super feeder:
                    Duzina                 tez.bacanja    tr.duzina   tezina
                      360     stillwater         >80gr        126cm      178gr
                      360     medium           >100gr      126cm      196gr

                      390     medium           >100gr      136cm      220gr
                                                                                                             

                                                                                                                   Autor
                                                                                                             Bojan Ljubičic



Нема коментара:

Постави коментар