
Kao neko ko je odrastao na obali Morave sasvim je logicno da se na njenim obalama najbolje osecam i da na njoj najvise i volim pecati. Ali visok vodostaj me ovaj put naterao da porazmislim o nekim drugim opcijama a Topla Mlava se jednostavno nametnula kao odlicna opcija.

Na reku sam stigao u ranim jutarnjim casovima. Lagano setajuci pored obale sam trazio aktivnost ribe na povrsini i ubrzo sam je i uocio.Smestio sam se i poceo sa pripremama za ribolov.


Posto sam imao informaciju da trenutno radi skobalj pribor sam prilagodio njemu.. Koristicu izuzetno finu opremu: Stap Tubertini Concept Medium Light, osnovni najlon debljine 0,18mm i predvez duzine 1m u debljini 0,10mm, sa tankom zicanom udicom Tubertini serie 2 u velicini 18.

Od hrane cu koristiti novu hranu iz palete Sportfisher iz Jagodine sa ukusom parmezana i sa dodatkom keksa u boji i teske zemlje.Kao mamac cu koristiti dva crvica.

Ribu sam poceo dobijati veoma brzo, posle svega par bacanja. Pecao se uglavnom lep skobalj uz poneku ploticu i bucova. Bilo je to veoma aktivno pecanje a fini pribor koji sam koristio mi je omogucio da uzivam u svakoj ribi koju sam vadio.


Posle ovakvog pecanja i uzivanja nista drugo mi nije preostalo nego napravim jos par fotografija sa ulovom, ribu vratim nazad u vodu i zadovoljan jos jednim lepim pecanjem krenem kuci.
Ulov i Foto
Dejan Ristic
Нема коментара:
Постави коментар