Život na vodi...: Letnje pecanje deverike

уторак, 23. август 2016.

Letnje pecanje deverike





               Posle nezaboravnog uzivanja u pecanju na Sjenickom jezeru tesko je prihvatiti bilo koje drugo mesto! Ali pecati se mora! Tako da se  i ovaj put odlucismo da posetimo sledecu omiljenu destinaciju, Gazivode.

             Sta pecati? Naravno deveriku! Svaka ribolovna tehnika ima neku ribu kao favorite a deverika je kako bi mi  u ekipi rekli riba fidera... San svakog fiderasa je bas krupna deverika! A slike sa nekih nama malo daljih terena nas teraju da nastavimo traziti te prelepe lopatare.
               Naime dilema oko mesta nije postojala. Znali smo tacno gde idemo. Mesto koje nam cesto daje lepe rezultate zna biti popunjeno danima a cak i dolazak pre izlaska sunca ne garantuje da cete dobiti zeljeno mesto. Zato smo odlucili da malo ranije stignemo na vodu i zauzmemo nama drago mesto.
              Na vodi smo bili oko 3:30h. A na nase iznenadjenje nigde nikoga! "ODLICNO" je bila  jedina rec koja se mogla  cuti u narednih pola sata. Po dolasku smo se rasporedili, pripremili hranu (100% catch,mesanu sa mljevenim keksom,konopljom u zrcima i secercem)

            .Posle pocetnog hranjenja pali su i prvi zabacaji udice namamcene crvima, hlebnom ruzom i secercem. Prosto smo sa nestrpljenjem cekali  prvi griz a u tom cekanju stigla je i kafica. Dok sam pio kafu primetio sam blago ali konstantno pomeranje vrha. Kontriram!  Ali razocarenje, vadim cverglana.. .A tada kometnar mog starog "i to je riba"  i uz smeh nastavismo pecanje. Nedugo posle toga i Kemo ima prvu lepu deveriku. Cenimo 500-600grama.  Tada krece serija.od  4-5 takvih deverika, pa zatisije!

                Zatisije prekida novi udarac na Kemovom stapu! Ovaj put borba je malo potrajala.  Vadi prelepu deveriku  od 2kg. NAstavljamo po vec utabanom ritmu. Serija malo sitnijih pa opet jos jedna lepa lopatara.

                Nastavila je riba uzimati u tim lepim serijama, a svaka od njih je bila ispracena uzimanjem neke prelepe krupne deverike. Oko 14h zatisije je postajalo sve duze. Pauze su bile sve duze I duze. Dok riba nije u potpunosti  prekinula da se javlja. Iako smo je nastavili uporno traziti rezultata nije bilo...  Kuci ipak krecemo zadovoljni. Zadovoljni provedenim jednim lepim danom pored vode. Zadovoljni lepim pecanjem ali  i naravno jos jednim druzenjem.





 Bistro
Zeno Karisik-Bato

Нема коментара:

Постави коментар