Život na vodi...: Štap za uživanje

петак, 19. август 2016.

Štap za uživanje





               Koliko puta sam samo čuo rečenicu „moram da imam jedan slabiji štap i moram da imam jedan jači štap da pokrijem skoro sve situacije na vodi“. Ali svako od nas bi želeo da ima ili ima u svom arsenalu i jedan štap za meračenje! Štap za uživanje! A upravo to je Tubertini Reflex feeder.

               U pitanju je serija veoma lepo dizajniranih stapova koji se mogu naći u dužinama od 10Ft(300cm) do 12Ft(360cm) sa težinama bacanja light i medium light.

               Dizajn ovih štapova je sigurno prva stvar koju ćete primetiti.  Pri prvom pogledu na štap odmah ćete pogoditi o kom brendu se radi. Blank je izuzuzetno tanak i odrađen je u mat crnoj završnici sa spiralno motanim karbonom.

                Donji deo rukohvata je odrađen od plute, ergonomski je  oblikovan i podeljen je na dva dela. Izmedju ta dva podeljena dela je vidljiv deo blanka koji je obojen u tradicionalnu Tubertini žutu boju. Gornji deo rukohvata je "soft touch" tipa i odrađen je od eva materijala. Mašinica u halteru stoji izuzetno stabilno i bez ikakvog klackanja ili mrdanja.

                 Sobzirom da se radi o nasledniku vec uveliko dokazanog Trinitija koji je bio šampion lakoće i ovde se obratila posebna paznja na taj segment. Pa pored toga što je blank tanak u pitanju su i veoma lagani štapovi. Pa se težina u zavisnosti od modela do modela krece od 138gr do 168gr.

                 Sprovodnici su SIC i veoma dobro su raspoređeni na blanku da bi se dobila parabolicna akcija. Iako je parabolican u pitanju je za Light štapove i prilično ostar štap. To mu dozvoljava da se pored pecanja bele ribe na stajaćicama za koje je prevashodno i namenjen moze izboriti uz veliku dozu uživanja i sa manjim šaranima. Da bi akcija stapa bila sto bolja blank je kod svih duzina podeljen na dva jednaka dela. Ako bi tražio manu to bi upravo bila transportna dužina. To je i bila žrtva da bi se dobio jedan izuzetno lagan i fin štap parabolične akcije.  

               Standardno je opremljen sa tri vrha različite osetljivosti. Sva tri vrha su karbonska a razlicite su i dužine. Tako da je najduži i najostljiviji sa 3/4oz, srednji je 1oz dok je najkraci i najjači sa 1 i ½ oz.(1oz je 28gr). Najslabiji vrh čini po meni idealan spoj sa ovim štapom. Tanak je kao iglica i oseca svako pipkanje i najsitnije ribe.


                 Ostaje pitanje opravdanosti kupovine jednog ovakvog stapa. Ovo je definitvno štap za one koji vec imaju iskustva u fideru i koji znaju proceniti realne mogucnosti jednog ovakvog stapa. Ako ste takmicar pogledajte Erdei Attilu koji takmicenja pa i ovo poslednje svetsko prvenstvo u Novom Sadu  koji peca  na Reflex fidere. Ali ako ste rekreativac i želite samo uživati pecajući ovo je možda ono što ste tražili.

             Za kraj i cena, a ona se krece od 10 500 do 12 850din. Stapove mozete uzeti preko uvoznika Mamac  Loznica i lanca Tubertini distributera u Srbiji.

Нема коментара:

Постави коментар