Život na vodi...: Beg u drugi svet

понедељак, 27. април 2015.

Beg u drugi svet

     




                    Da li vam je poznat onaj osecaj kada svoja dva slobodna dana u nedelji provedete gledajuci  kako se kapi kise slivaju niz  prozor i slusajuci kako kisa dobuje u isti, a onda paradoks prvi radni dan, napolju sunce sija, tek pokoja grana se zanjise na slabasnom dasku vetra, a vi u isto vreme razmisljate kako bi bilo dobro da ste negde pored vode i uzivate.  A onda kao grom iz vedra neba dok se klackate u busu do kuce misao, pa mrak pada tek u 19.30h imam ja jos vremena. Iz busa istrcavam i do kuce trcim verovatno u vremenu olimpiskog rekorda. Ulecem u stan, uzimam samo neophodno, da li da jedem ? Nema vremena!  Jescu kada se vratim. Na putu do Save u glavi mi je samo jedna misao"samo da mesto nije zauzeto" i kako autom prilazim  blazeni osmeh "Slobodno je"!
                   
                    Naravno pri raspakivanju se ne trosi ni sekund.  U isto vreme se mesa  hrana, montira stolica, i trazi odgovarajuci sistem. Sve je spremno hranilica mogu da polete, iiii krecemo! Jedna za drugom hranilice lete u reku, a sunce svremena na vreme  zadje za oblak pa ponovo grane punom snagom. Idila!


                   Riba je odlicno odreagovala na kombinaciju teske zemlje , poparenih crva i  Tubertini Cavedano hrane pojacane kukuruzom secercom usitnjenim kroz sito. Koristim DG hranilicu od 40gr sa kramponima koja u toku stoji kao ukopana. Posle par hranilica pocetnog hranjenja  dobih i prvo pecanje. Na udici velicine 14 se nasla prva krupatica. Za njom dodje i druga, pa treca....  Danas se peca  deverika, krupatica i poneka sitnija  nosara. Redjaju se jedna za drugom u cuvarci, a sa svakom sledecom postajem svesniji da vreme  polako curi.  Sunce sve vise odsjajem koji polako postaje sve duzi i duzi ometa pogled u vrh stapa koji ne posustaje i nastavlja veselo da poigrava u ritmu tog dana.


                  Kazu da se dani provedeni na pecanju ne racunaju u dane zivota. Sta bi onda rekli za moj danasnji dan? Da li se moze racunati  na pola? Pola dana posao, radne obaveze ali druga polovina dana... Neka ga racunaju kako hoce ali ritam ovog dana je ono sto daje energiju za svaki sledeci dan bilo da se racuna ili ne.


                                                                               Autor
                                                                                 Bojan Ljubicic

Нема коментара:

Постави коментар