Život na vodi...: Tubertini Synthesis feeder

среда, 11. мај 2016.

Tubertini Synthesis feeder






                   Kako fider groznica sve ozbiljnije drma nase prostore tako se i broj novih fiderasa rapidno povecava. Sve cesce se moze cuti prica i polemika o tome koji stap kupiti? Koji stap predstavlja idealnu sponu cene i kvaliteta? Koji bi to stap bio dobar izbor za pocetnike u fider tehnici ali opet stap koji bi zadovoljio i one koji imaju znanja ali ne zele dati previse novca? Stap koji bi cenovno bio prispupacan najvecem krugu ribolovaca rekreativaca koji zele dobar stap koji ce dugo koristiti i koji ce svojim karakteristikama  pokriti najveci broj situacija u kojima ce se oni naci.

Synthesis u toku Save
                 U rukama mi se nasao stap koji daje odgovore na vecinu tih pitanja. Stap veoma zanimljivog imena koje govori mnogo o njemu, Synthesis(sinteza).  On upravo kao sto mu i ime kaze to i predstavlja.  Sintezu cene I kvaliteta. Stap iz nizeg srednjeg cenovnog ranga koji bez bojazni mogu koristiti pocetnici ali i stap kojeg se nece postideti ni iskusniji fiderasi. Dolazi u tri tverzije 11, 12 i 13feet-a.

                 Najkraca verzija ima i najmanju tezinu bacanja pa je deklarisan kao medium tezine bacanja do 80gr, dok su stapovi od 12 i 13ft tezine bacanja MH do 120gr. Pored zanimljivog imena ovaj stap je veoma lepo i atraktivno dizajniran pa je sama povrsina stapa  od guzvanog karbona koji se presijava na suncu zaista ostvaljajuci utisak. Najupotrebljivija ali i najuniverzalnija verzija ovog stapa je verzija od 12ft ili 360cm koja tezi 242gr.

Neobicna i veoma atraktivna
 zavrsnica blanka
                Sam stap je trodelni i podeljen je na tri jednaka dela sto u mnogome olaksava transport. Drzac masinice je navojni, a masinica lezi odlicno bez  najmanjeg  mrdanja.  Sprovodnici su SIC, na samom stapu ih ima deset plus vrhovi.  Svi sprovodnici sem poslednja dva su dvostopalni  sto daje dodatnu energiju i  snagu blanku koji je progresivne akcije koja mu dozvoljava da se bez bojazni od spadanja ribe moze koristiti pri pecanju sitnije ali i krupnije ribe. Progresivna akcija znaci da se sa   povecanjem opterecenja ukljucuje sve veci deo blanka koji apsorbuje sve begove i nagle pokrete uhvacenje ribe.

                  Dolazi sa dva vrha. Oba su od fiberglasa nisu oznaceneni ali bi se mogli deklarisati kao 1oz i 2,5oz. Meksi vrh ima odlicnu indikaciju i odlican je za pecanje na stajacim ili sporo tekucim vodama dok je jaci vrh pogodan za pecanje na  srednje tekucim vodama. Sa Slabijim vrhom sam bacao  hranilice od 20 i  30gr dok sam jaci koristio jacim za hranilice od 40,50,60gr. Na daljinu do 40m hranilice su letele prilicno precizno i bez ikakvog opterecenja po sam blank.

                  Synthesis ima prilicno debele zidove sto ga u sprezi sa prilicno zilavim blankom cini odlicnim i  za pecanje sarana na komercijalnim vodama. Deklarisan je kao stap tezine bacanja 120gr ali se u praksi cini da je to ipak malo precenjeno pa bi pre rekao da je u pitanju jedan ozbiljan 100gramac


                  Zak kraj ostaje uvek vecito pitanje i dilema. Da li jedan ovakav stap vredi oko 40e za koliko se moze kupiti u maloprodajama? Stap je zaista dopadljivog dizajna koji ga u ovom cenovnom razredu cini drugacijim. Pruza zaista mnogo!  Takodje pruza i zadovoljstvo pri upotrebi. Njegova siroka primena, univerzalnost kao i jedinstven dizajn ga sigurno izdvajaju od drugih. Tako da bi ga preporucio  svim pocetnicima u feeder ribolovu kao i svima kojima je potreban dobar  stap koji ih nece izneveriti i koji ce koristiti sigurno duzi niz godina.



Нема коментара:

Постави коментар